فهرست مطالب
فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 79 (زمستان 1402)
- تاریخ انتشار: 1403/06/28
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-27
پژوهش حاضر با هدف بازنمایی فرآیند تدریس از طریق تجارب زیسته دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دوره های ارشد و دکتری دانشگاه های استرالیا که دوره کارشناسی را در دانشگاه های ایران گذرانده اند انجام شد. روش پژوهش کیفی از نوع پدیدارشناسی بود. حوزه پژوهش شامل دانشجویان ایرانی که دوره ارشد و دکتری رشته های فنی و مهندسی را در دانشگاه های استرالیا (ملبورن، مناش، سوئین برن) بود که با روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی انتخاب و از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته به جمع آوری داده ها پرداخته شد. حجم نمونه ها پس از انجام مصاحبه، تجزیه و تحلیل داده ها به روش کدگذاری موضوعی به منظور تامین کامل یافته ها، نهایتا به 10 نفر رسید و اعتبار یافته ها به روش بازسازی واقعیت و استفاده از افراد خارج محدوده پژوهش انجام شد. از مجموع یافته ها، 167 کد مفهومی در 10 مقوله اصلی (ویژگی های شخصیتی استاد، فعالیت یاددهی، محتوای برنامه درسی، ساختار برنامه درسی، تعامل بین استاد و دانشجو، ارزشیابی برنامه درسی (آغازین، تکوینی، پایانی)، فضای یادگیری، فعالیت های یادگیری، امکانات آموزشی و پژوهشی، توجه به نیازهای زندگی فردی و اجتماعی) و 35 مقوله فرعی در راستای تجارب زیسته دانشجویان ایرانی دانشگاه های استرالیا استخراج گردید.
کلیدواژگان: تجارب زیسته، دانشجویان رشته فنی و مهندسی، تدریس، دانشگاه استرالیا -
صفحات 28-58
پژوهش باهدف طراحی و اعتباریابی الگوی برنامه درسی گردشگری پایدار در آموزش عالی با روش ترکیبی انجام گرفت. نخست، از روش فراترکیب استفاده گردید، جامعه تحقیق کیفی در فرایند سنتز شامل کلیه آثار منتشر شده در این حوزه از سال های2000تا 2024در پایگاه اطلاعاتی معتبر شامل 66 سند می باشد از روش کنترل اعضاء و ضریب توافق برابر با 75% برای اعتبارداده ها استفاده شد. یافته ها در ده عنصر برنامه درسی گردشگری پایدار ارائه و روایابی آن براساس دیدگاه متخصصان گردشگری و برنامه ریزی درسی از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته تایید شد. سپس داده ها با استفاده از مدل تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی اعتباریابی گردید. جامعه آماری،کلیه متخصصان حوزه گردشگری و برنامه ریزی درسی و دانشجویان دکتری هر دو رشته و نمونه مشارکت کننده 150نفر از 24 دانشگاه که رشته های برنامه ریزی درسی و گردشگری را دارا بودند، با رویکرد نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روایی پرسشنامه از روش لاوشه و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرنباخ 8/96%محاسبه و تائید شد. یافته ها نشان داد سازه های پژوهش از لحاظ همگرایی و همبستگی از اعتبار کافی برخوردار هستند.یافته ها شامل شش مضمون خبرگی، نظرورزانه (توجه به جنبه پویا و دینامیک مفاهیم)، کارآفرینانه (کنش هوشمندانه متناسب)، طبیعت گرایانه (رفتار محیط زیستی مسئولانه)، استراتژک گانه (راهبردهای مدیریتی)، جامعه شناسانه (درک رابطه واقع بینانه تر با مسائل) و انسانگرایانه (تغییر در ارزش های انسانی) نشان داده شدکه با تمرکز بر آن ها عناصر برنامه درسی با نظر به مفروضه های بنیادی برای پایداری، خلق فرصت ها و نوآوری در یادگیری، نتایج یادگیری و آمادگی دانشجویان برای کنش کاربردی طراحی شد. هر حیطه تعریف شده از یافته های پژوهش در جای خود با توجه به گرایش های متعدد رشته های حوزه گردشگری غنای عناصر برنامه درسی گردشگری پایدار را دارا و می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه درسی، طراحی، گردشگری پایدار -
صفحات 59-74
پژوهش حاضر با هدف بررسی تجربه زیسته اساتید دانشگاه پیام نور از چالش های ارزشیابی آنلاین در دوران همه گیری کرونا انجام شد. این پژوهش کیفی و از نوع پدیدارشناسی است. جامعه مورد مطالعه شامل همه اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور استان زنجان به تعداد 23 نفر در سال تحصیلی 1401-1400 است. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 15 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که از طریق روش های پرسش از همکار و چک اعضا، داده ها تایید و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد. بر اساس یافته های بدست آمده، مهم ترین چالش های ارزشیابی در قالب 5 مضمون اصلی (مشکلات ناشی از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، فقدان دانش مبتنی بر فناوری، افزایش تقلب، مشکلات فرهنگی-اجتماعی و مشکلات جسمی و روانی)، فرصت های آن شامل 5 مضمون (اقتصادی، بهداشتی، فنی، آموزشی و زمانی) شناسایی شد. همچنین عمده ترین راهکارها برای غلبه بر چالش های ارزشیابی در قالب 4 مضمون اصلی (استفاده از ارزشیابی حضوری- الکترونیکی، استفاده از ارزشیابی چندگانه، ارزشیابی مبتنی بر کوییز، تغییر در شکل ظاهری و محتوای آزمون ها) دسته بندی شد. متناسب با آسیب ها و بالا بردن کیفیت ارزشیابی پیشنهاد شد اساتید از روش های ارزشیابی تلفیقی و آزمون های الکترونیکی به صورت کوییز در فواصل زمانی کوتاه در طول ترم برای ارزشیابی آموخته های دانشجویان استفاده کنند.
کلیدواژگان: ارزشیابی آنلاین، چالش ها، تجربه زیسته -
صفحات 75-93
این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش حضوری و مجازی بسته جامع آموزش شهروندی بر رفتارهای سیاسی، مدنی، اجتماعی دانشجویان انجام شد. روش آزمایشی با طرح چهار گروهی، شامل دو گروه آزمایش و گواه (حضوری و مجازی) و با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه بود. از میان دانشجویان شهر اصفهان در زمستان 1401 و بهار 1402 به روش انتخاب نمونه تصادفی از میان داوطلبان شرکت کننده در پژوهش، برای هر گروه 25 نفر، گزینش و به صورت تصادفی در 4 گروه جایگزین شدند. آموزش شهروندی در 5 جلسه 90 دقیقه ای به صورت حضوری برای یک گروه و به صورت مجازی برای گروهی دیگر اجرا شد. داده های به کمک تحلیل واریانس اندازه های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم افزار SPSS نسخه 26 تحلیل شدند. یافته های این پژوهش نشان داد، آموزش حضوری و مجازی بر رفتارهای سیاسی، مدنی، اجتماعی دانشجویان موثر بود و باعث افزایش این رفتارها شد. تنها بین پیامدهای رفتاری حاصل از آموزش حضوری و مجازی شهروندی سیاسی و مدنی تفاوت معنادار بود (01/0>p یا 05/0>p). در دیگر ابعاد تفاوت معناداری بین پیامدهای رفتارهای حاصل از دو شیوه آموزشی دیده نشد.
کلیدواژگان: اجتماعی، بسته جامع آموزش شهروندی، دانشجویان، حضوری، سیاسی، شهروندی، مدنی، مجازی. -
صفحات 94-109
پژوهش حاضر با هدف طراحی برنامه درسی مهارت آموزی در دوره اول متوسطه انجام گرفت. داده های این پژوهش به روش پدیدار شناسی تفسیری که یک رویکرد کیفی است، انجام شد جامعه شامل طراحان، متخصصان و کارشناسان برنامه درسی دوره اول متوسطه بود از پنج استان لرستان، هرمزگان، تهران، خراسان جنوبی و اصفهان بودند 10 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. و برای جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختاریافته با این افراد گفتگو شد. هدف از انتخاب این افراد، تجربه ی آن ها و قرار گرفتن در متن برنامه درسی مهارت آموزی بود. پس از جمع آوری و تحلیل داده ها، مدلی از تحلیل داده ها ارائه گردید. داده ها بر اساس تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شدند که نتایج حاصل از تحلیل محتوا عبارتند از: عناصرکلاین در برنامه درسی: « 1- اهداف شامل: آماده سازی برای اشتغال، آماده سازی برای کارآفرینی، شکل گیری هویت حرفه ای، شناسائی استعدادها و تقویت دست ورزی 2- محتوا محتواهای مجازی محتوای مکتوب محتوای عملی و محتوای تلفیقی 3- راهبردهای یاددهی- یادگیری شامل: روش های آموزش مستقیم، روش های فعال و مشارکتی و روش های تلفیقی 4- مواد، منابع و ابزار مناسب شامل:رسانه های آموزشی، ابزار و وسایل کارگاهی، کارگاه های سیار، فناوری های نوین و شبکه های اجتماعی 5- روش های ارزشیابی شامل: ارزشیابی پروژه محور، ارزشیابی تلفیقی، ارزشیابی فرآیندی و خود ارزیابی 6- فعالیت های دانش آموزان شامل: بازدیدهای علمی، فعالیت های عملی و فعالیت های شناختی در فضای حقیقی و مجازی 7- زمان ارائه موزش شامل: افزایش زمان فعلی، ارائه آموزش های کوتاه مدت و زمان آموزش شناور و سیار. 8- فضای آموزش شامل: استفاده از فضای مجازی و شبیه سازها، استفاده از مکان های مجهز خارج از مدرسه و ناکافی بودن فضای کارگاهی مدارس 9- گروه بندی دانش آموزان» که همه شرکت کنندگان فقط به عنوان اشاره کرده و به چند و چون آن اشاره ای ننمودند.
کلیدواژگان: برنامه درسی، پدیدارشناسی تفسیری، دوره اول متوسطه، مهارت آموزی -
صفحات 110-126
پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتباریابی الگوی برنامه درسی هنر آمیخته به طنز در نظام آموزش عمومی ایران با استفاده از راهبرد نظریه داده بنیاد نسخه اشتراوس و کوربین (1990) صورت پذیرفت. میدان پژوهش شامل اساتید و نخبگان دانشگاه های تبریز و تهران بوده، که با روش نمونه گیری هدفمند و به استناد اصل اشباع نظری، تعداد 11 نفر از بین صاحب نظران برتر و با سابقه در زمینه پژوهش انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد و برای اعتبار پذیری داده ها از معیارهای 4 گانه لینکلن و گوبا بهره گرفته شد. یافته های پژوهش در قالب ابعاد الگوی طرح نظام مند داده بنیاد شامل شرایط علی؛ مقوله محوری؛ عوامل زمینه ای؛ شرایط مداخله گر؛ راهبردها و پیامدها، دسته بندی شد. برای اعتباریابی الگوی مطلوب از مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل ماتریس اهمیت - عملکرد استفاده شد. در ماتریس اهمیت - عملکرد مشاهده شد که راهبردها نسبت به پیامدهای الگوی آموزش هنر آمیخته به طنز دارای اهمیت بالاتری هستند. با عنایت به نتایج پژوهش حاضر تدوین و تصویب برنامه راهبردی در خصوص آموزش هنر آمیخته به طنز در نظام آموزش رسمی در سطح مدارس و همچنین برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: الگو، برنامه درسی، هنر، طنز، دوره ابتدایی -
صفحات 127-146
هدف از مطالعه حاضر، تحلیل میزان تناسب بین روش های تدریس علوم تجربی دوره ابتدایی از منظر توجه به pck است. روش پژوهش، کیفی از نوع پژوهش انتقادی بود. جامعه آماری پژوهش، آموزگاران فکور و سرگروه های درسی علوم تجربی دوره دوم ابتدایی (پایه های چهارم، پنجم و ششم) شهر اردبیل و بوشهر بودند که 18 نفر تا اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری را پروتکل مصاحبه همگرا تشکیل می داد. برای پاسخ دادن به سئوال پژوهش و در جهت جمع آوری داده ها، از روش مصاحبه گروه های کانونی استفاده شد. تحلیل داده ها با الگوی تحلیل مضمون Stirling & Attride (2001) انجام گرفت. برای باورپذیری پژوهش از خود مصاحبه شوندگان و برای اطمینان پذیری از دو ارزشیاب مستقل استفاده شد که ضریب پایایی پی اسکات (Scott’s pi) میزان توافق بین ارزشیابان 81/0 به دست آمد. یافته ها نشان داد درمجموع 131 کد اولیه، 15 مضمون سازمان دهنده و 5 فرامضمون شامل؛ (الف) جهت گیری ها نسبت به تدریس علوم تجربی، (ب) دانش درک دانش آموز، (ج) دانش راهبردها و بازنمایی های آموزشی، (د) دانش برنامه درسی علوم تجربی، و (ه) دانش ارزیابی یادگیری علوم تجربی به دست آمد. درنتیجه، می توان گفت که pck در راستای آموزش موثر درس علوم تجربی مورد نیاز همه آموزگاران دوره ابتدایی است. همچنین ارزیابی صحیح از pck در تناسب بین روش های تدریس علوم تجربی آموزگاران، آن ها را در تدریس اثربخش این درس یاری خواهد کرد. در نهایت، نتایج این مطالعه لزوم اجرای برنامه های توسعه حرفه ای آموزگاران (پیش از خدمت و ضمن خدمت) در جهت بالندگی آنان در زمینه pck را مورد تاکید قرار می دهد.
کلیدواژگان: دانش محتوایی - تربیتی (PCK)، دوره ابتدایی، روش ها و راهبردهای تدریس، علوم تجربی. -
صفحات 147-158
این تحقیق با هدف ارایه مدل مدرسه کارآمد برای آموزش و پرورش در قالب سنت پژوهش کیفی بارویکرد داده بنیاد انجام شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته و مشارکت کنندگان تحقیق مشتمل بر خبرگان فعال در حوزه آموزش و پرورش (اعم از اساتید دانشگاه، دبیران، مدیران مدارس، سرگروهان آموزشی و کارشناسان) و روش نمونه گیری به شیوه غیراحتمالی، از نوع نظری بود. پس از انجام مصاحبه اکتشافی با خبرگان، داده های جمع آوری شده به کمک روش داده بنیاد مبتنی بر مدل استراوس و کوربین در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحیلی قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد الگوی مفهومی شکل گیری مدرسه کارآمد از حیث شرایط علی شامل ابعاد تغییر سپهر آموزش کنونی، مدرسه به مثابه اجتماع، توسعه گفتمان های آموزشی و توسعه عدم تجانس هاست. از حیث شرایط زمینه ای شامل ابعاد مساله مندی مدرسه و رشد گرایش تحول گرایانه، از حیث شرایط مداخله گر شامل ابعاد بازاندیشی انتقادی در آموزش و پرورش و بنیادگرایی آموزش، از حیث راهبردها مشتمل بر 4 راهبرد تسهیل گیری جریان آموزش، نهادینه سازی سیستم باز، معناآفرینی آموزشی و بازآرایی محیطی و نهایتا از حیث پیامدها دارای 3 پیامد فردی، اجتماعی و سازمانی است.
کلیدواژگان: مدرسه کارآمد، آموزش و پرورش ایران، داده بنیاد. -
صفحات 159-174
پژوهش حاضر با هدف بررسی ترجیحات والدین و مرییان پیش از دبستان در خصوص برنامه درسی این دوره انجام شده است. روش این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود و پس از بررسی ترجیحات والدین و مربیان این دوره، توصیف و گزارشی از دیدگاه های آنان پیرامون عناصر برنامه درسی این دوره ارائه گردید. جامعه آماری شامل 2715 نفر از پدران و 212 نفر از مربیان دوره پیش از دبستان بود. حجم نمونه به استناد فرمول کوکران برای والدین337 و برای مربیان137 نفر تعیین گردید که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. پس از اعمال نقطه نظرات چهارمتخصص علوم تربیتی پیرامون پرسش نامه، در نهایت روایی صوری و محتوایی ابزار مورد تایید آنان قرار گرفت و پایایی آن نیز از طریق محاسبه ضریب آلفای 78/0 به دست آمد. یافته های این تحقیق نشان داد که والدین بر این باورند که تقویت عواطف و احساسات مثبت کودکان باید در راس اهداف برنامه درسی قرار گیرد در حالی که مربیان آماده ساختن دانش آموزان برای ورود به دوره ابتدایی را مهم ترین هدف برنامه درسی این دوره می دانند. در خصوص محتوای برنامه درسی نیز والدین انتقال محتوا از طریق بازی را در اولویت قرار دادند، درحالی که برای مربیان استفاده از قصه و داستان در اولویت قرار داشت. در خصوص ویژگی های فضای آموزشی این دوره، فضایی شاد و مملو از حمایت های عاطفی مورد تاکید هر دو گروه بود. در نهایت می توان چنین نتیجه گرفت توجه به بعد عاطفی در طراحی و اجرای برنامه های درسی این دوره بسیار حائز اهمیت است.
کلیدواژگان: برنامه درسی، پیش از دبستان، ترجیحات والدین، ترجیحات مربیان. -
صفحات 175-190
پژوهش با هدف شناسایی موانع بازدارنده اجرای برنامه درسی سازگارانه<!- [if !supportFootnotes]->[1]<!-[endif]-> در دوره ابتدایی انجام شد. رویکرد پژوهش کیفی و روش آن داده بنیاد بود. مشارکت کنندگان پژوهش، خبرگان آشنا به مباحث آموزش وپرورش و برنامه ریزی درسی دوره ابتدایی شهر اصفهان در سال 1399 بودند که 18 نفر با نمونه گیری هدفمند و به روش گلوله برفی و تا اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده ها در سه مرحله رمزگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. تحلیل داده ها منجر به استخراج 110 کد مفهوم، احصاء 30 مولفه و چهار بعد گردید که در قالب مدل پژوهش بدست آمد. نتایج نشان داد مدل موانع بازدارنده را می توان در چهار بعد فردی (بی انگیزگی و بی اعتمادی، کافی نبودن حقوق و پاداش ها، ضعف دانش و آگاهی فردی)، سازمانی (کاهش مشارکت در تدوین و تهیه برنامه ها، نبود شایسته سالاری، سلسله مراتب سازمانی پیچیده، بلند و مبهم)، مدیریتی- ساختاری (تفویض اختیار نامناسب و ناعادلانه، تعاملات ضعیف مدیران، تمایل مدیران به حفظ قدرت خود) و سیاسی- اجتماعی (بدبینی و نگرش منفی مردم به آموزش وپرورش خصوصی، ناهماهنگی و عدم انسجام سیاست های دولت) دسته بندی نمود. مهم ترین دستاورد پژوهش آن است که موانع معرفی شده پایه ای، عمیق و گسترده هستند لذا کوچ یکباره از رویکرد برنامه درسی متمرکز به سازگارانه خطرناک و توام با شکست خواهد بود.
کلیدواژگان: دوره ابتدایی، ارزش افزوده مدارس، اجرای برنامه درسی، برنامه درسی سازگارانه.
-
Pages 1-27
The present study was conducted with the aim of representing the teaching process through the lived experiences of Iranian students studying in master's and doctorate courses in Australian universities who completed their undergraduate courses in Iranian universities. The qualitative research method was phenomenology. The scope of the research included Iranian students who have master's and doctorate courses in technical and engineering fields in Australian universities (Melbourne, Manash, Swinburne), who were selected by the purposeful snowball sampling method and collected information through semi-structured in-depth interviews became. After the interview, the sample size continued to be analyzed by thematic coding method until complete saturation and finally it reached 10 people, and the validity of the findings was done by the method of reconstructing the reality and using people outside the scope of the research. From the total findings, 167 conceptual codes in 10 main categories (characteristics of the teacher, teaching activity, content of the curriculum, structure of the curriculum, interaction between the teacher and students, evaluation of the curriculum (beginning, formative, final), learning environment , learning activities, educational and research facilities, attention to individual and social life needs) and 35 subcategories were extracted in line with the lived experiences of Iranian students in Australian universities.
Keywords: Australia, Lived Experiences, Teaching, Technical, Engineering Fields, Students -
Pages 28-58
The research was conducted to design and validate the model of sustainable tourism curriculum in higher education with a mixed research method. First, the meta-composite method was used, the qualitative research community in the synthesis process includes all the works published in this field from 2000 to 2024 in the valid database including 66 documents. Member control method and agreement coefficient equal to 75% were used for validation data. Findings in the ten elements of the sustainable tourism curriculum were presented and verified based on the views of tourism experts and curriculum planning through semi-structured interviews. Then the data was validated using the exploratory and confirmatory factor analysis model. The statistical population, all experts in the field of tourism and curriculum planning, doctoral students of both fields and the participating sample of 150 people from 24 universities in the fields of curriculum planning and tourism were selected with a simple random sampling approach. The validity of the questionnaire was calculated and confirmed by the Lauche method and its reliability was 96.8% through Cronbach's alpha test.Findings include six themes, conceptual (concepts dynamic), entrepreneurial (intelligent action), naturalistic (responsible behavior), strategic (management strategies), sociological (understanding the relationship with issues), and humanistic (human values) It was shown that by focusing on them, curriculum elements were designed about the fundamental assumptions for sustainability, creating opportunities and innovation in learning, learning outcomes, and students' preparation for practical action. Each area defined by the research findings in its place, according to the many trends in the field of tourism, has the richness of the elements of the sustainable tourism curriculum and can be used.
Keywords: Higher Education, Validation, Curriculum, Design, Sustainable Tourism -
Pages 59-74
The aim of this study was to investigate Professors'Lived Experience of Payam Noor University from the online evaluation challenges in during the Corona epidemic. This is a qualitative and phenomenology research.The studied community includes all faculty members of Payam Noor University in Zanjan province, 23 people in the academic year of 1400-1401. Using the Convenience Sampling method, 15 people were selected as research sample. Data collection tool was semi-structured interview and content analysis method was used for data analysis. The validity of the data was verified through methods of asking a colleague and checking members. Based on the Findings, the main evaluation challenges in the form of 5 main themes (problems caused by software and hardware facilities, lack of technology-based knowledge, increase in fraud, socio-cultural problems and physical and psychological problems), its opportunities included 5 themes(economic, health, technical, educational and time) were identified. Also main soluation for overcoming to these challenges in the form of 4 main themes (use of in-person-electronic evaluation, the use of multiple evaluations, quiz-based evaluation, changes in the appearance and content of the tests) were categorized. In proportion to these harms and improving the quality of evaluation, it was suggested that professors should use integrated evaluation methods and electronic tests in the form of quizzes in short intervals during the semester to evaluate the students' learning.
Keywords: Online Evaluation, Challenges, Lived Experience -
Pages 75-93
This research was conducted with the aim of comparing the effectiveness of face-to-face and virtual education of the comprehensive package of citizenship education on the political, civic, and social behaviors of students. The experimental method was with a four-group design, including two experimental and control groups (face-to-face and virtual) and with a pre-test, post-test and two-month follow-up design. Among the students of Isfahan city in the winter of 1401 and spring of 1402, 25 people were selected for each group and randomly replaced in 4 groups. Citizenship education was conducted in 5 sessions of 90 minutes in person for one group and virtual for another group. The data were analyzed with the help of variance analysis of repeated measures and Bonferroni's post hoc test in SPSS software version 26. The findings of this research showed that face-to-face and virtual education was effective on students' political, civic, and social behaviors and increased these behaviors. There was only a significant difference between the behavioral outcomes of face-to-face and virtual education of political and civil citizenship (p<0.01 or p<0.05). In other dimensions, there was no significant difference between the consequences of the behaviors resulting from the two educational methods.
Keywords: Citizenship, Civil, Comprehensive Citizenship Education Package, Face-To-Face, Political, Social, Students, Virtual -
Pages 94-109
The present study was conducted with the aim of designing the curriculum of skills training in the first year of secondary school. The data of this research was conducted using interpretative phenomenology method which is a qualitative approach, the community included designers, specialists and experts of the curriculum of the first secondary school from the five provinces of Lorestan, Hormozgan, Tehran, South Khorasan and Isfahan, there were 10 of these people. They were selected as a sample by purposeful sampling. And to collect information, a semi-structured interview was conducted with these people. The purpose of choosing these people was their experience and being included in the text of the skill training curriculum. After collecting and analyzing the data, a model of data analysis was presented. The data were analyzed based on thematic analysis, and the results of the content analysis are: Klein elements in the curriculum: 1- The goals include: preparation for employment, preparation for entrepreneurship, formation of professional identity, identification of talents and 2- content, virtual content, written content, practical content and integrated content 3- teaching-learning strategies including: direct teaching methods, active and collaborative methods and integrated methods 4- Suitable materials, resources and tools including: educational media, workshop tools and equipment, mobile workshops, new technologies and social networks 5- Evaluation methods including: project-based evaluation, integrated evaluation, process evaluation and self-evaluation 6- Students' activities include: scientific visits, practical activities and cognitive activities in real and virtual space. 7- Teaching time includes: increasing current time, providing short-term training and floating and mobile training time. 8- Education space including: use of virtual space and simulators, use of equipped places outside the school and insufficient workshop space in schools 9- Grouping of students" which all participants only mentioned as They did not mention it.
Keywords: Curriculum, Interpretive Phenomenology, First Year Of High School, Skill Training -
Pages 110-126
The present study was conducted with the aim of designing and validating the curriculum model of art mixed with humor in Iran's public education system using the data theory strategy of Strauss and Corbin (1990). The field of research included the professors and elites of Tabriz and Tehran universities, who were selected by purposeful sampling method and based on the principle of theoretical saturation, 11 people were selected from among the top experts with experience in the field of research. The research tool is a semi-structured interview, and the 4 criteria of Lincoln and Guba were used for the reliability of the data. The findings of the research in the form of the dimensions of the foundation's systematic design model, including causal conditions (2 main categories and 7 subcategories); Core category (1 main category and 5 subcategories); contextual factors (2 main categories and 4 subcategories); Intervening conditions (2 main categories and 7 subcategories); Strategies (3 main categories and 10 sub-categories) and consequences (2 main categories and 4 sub-categories) were categorized. Structural equation modeling and importance-performance matrix analysis were used to validate the desired model. In the importance-performance matrix, it was observed that the strategies are more important than the consequences of the art education model mixed with humor. Considering the results of the present research, it is recommended to formulate and approve a strategic plan regarding the teaching of art mixed with humor in the formal education system at the school level, as well as the holding of in-service training courses in the field of teaching art mixed with humor.
Keywords: Model, Curriculum, Art, Humor, Elementary School -
Pages 127-146
The purpose of the present study is analysis of Level proportion between science teaching method of primary schools from perspective of attention to PCK. The qualitative research method was critical inquiry. The statistical population of the research was selected from the thoughtful teachers and heads of science subjects of the second elementary school (fourth, fifth and sixth) of Bushehr and Ardabil cities, and 18 people were selected until theoretical saturation. The measurement tool is the convergent interview protocol. The focus group interview approach was used for answer the research question and collect data. The data analysis was done with the thematic analysis model of Atride and Sterling (2001). For the credibility of the interviewees themselves and for reliability, two independent evaluators were used, and the Scott's pi reliability coefficient was 0.81. The findings showed a total of 131 basic concepts, 15 organizing themes and 5 meta-themes; A) orientations towards science teaching, (b) knowledge of student understanding, (c) knowledge of educational strategies and representations, (d) knowledge of science curriculum, and (e) knowledge of science learning assessment were obtained. As a result, PCK is needed by all elementary school teachers in order to effective teaching in science. Also, the correct evaluation of pck in the proportion between teachers' methods of teaching sciences will help them in teaching science effectively. Finally, the results of this study emphasize the need to implement teachers’ professional development (pre- service and in- service) for their growth in the field of PCK
Keywords: Pedagogical Content Knowledge (PCK), Primary School, Teaching Strategies, Science -
Pages 147-158
This research was carried out with the aim of presenting an efficient school model for education in the form of qualitative research tradition of the foundation's data utilization. The tool used in this research is a semi-structured in-depth interview and research participants include experts active in the field of education (including university professors, teachers, school principals, educational leaders and experts) and a non-probability sampling method. It was an opinion. After conducting an exploratory interview with the experts, the collected data were analyzed using the foundation data method based on the Strauss and Corbin model in three stages of open, central and selective coding. The findings of the research showed that the conceptual model of the formation of an efficient school in terms of causal conditions includes the dimensions of changing the sphere of current education, the school as a community, the development of educational discourses, and the development of heterogeneity. In terms of background conditions, including dimensions of the school's problematic nature and the growth of transformational tendencies, in terms of intervening conditions, including dimensions of critical rethinking in education and fundamentalism of education, in terms of strategies, including 4 strategies for facilitating the flow of education, institutionalizing an open system, Educational meaning creation and environmental rearrangement and finally, in terms of consequences, it has 3 personal, social and organizational consequences.
Keywords: Efficient School, Iran Education, Data Foundation -
Pages 159-174
The present study was conducted with the aim of examining the preferences of parents and pre-school teachers regarding the curriculum of this course. The research method was a survey and after examining the preferences of parents and educators of this course, a description and report of their views on the curriculum elements of this course was presented. The statistical population consisted of 2715 fathers and 212 pre-school teachers. The sample size was determined to be 337 for parents and 137 for teachers based on the Cochran formula, selected through multi-stage cluster sampling. The data was collected using a researcher-made questionnaire. After incorporating the opinions of four education experts regarding the questionnaire, the formal and content validity of the tool was confirmed, and its reliability was also obtained through calculating a coefficient alpha of 0.78. The findings of this research indicated that parents believe that strengthening the positive emotions and feelings of children should be the top priority of the curriculum, while teachers consider preparing students for entry into elementary school as the most important goal of the curriculum of this course. Regarding the content of the curriculum, parents declared play as the most important curriculum content, while teachers prioritized the use of stories and narratives. Both groups emphasized the importance of creating a joyful and emotionally supportive learning environment for this course. Ultimately, it can be concluded that paying attention to the emotional aspect is very important in the design and implementation of the curriculum of this course
Keywords: Curriculum, Pre-School, Parents'preferences, Teachers' Preferences -
Pages 175-190
The research was conducted with the aim of identifying the obstacles preventing the implementation of Compatible curriculum in elementary school. The approach of qualitative research and its method was data foundation. The participants of the research were experts familiar with the topics of education and curriculum planning in elementary school of Isfahan city in 2022, and 18 people were selected by purposeful sampling and snowball method until theoretical saturation. The collection tool was a semi-structured interview. The data were analyzed in three stages of open, central and selective coding. Data analysis led to the extraction of 110 concept codes, statistics of 30 components and four dimensions, which were obtained in the form of a research model. The results showed can be divided into four individual dimensions (lack of motivation and distrust, insufficient salaries and rewards, weak individual knowledge and awareness), organizational (decreased participation in the formulation and preparation of programs, lack of meritocracy, hierarchy complex, long and ambiguous organization), managerial-structural (inappropriate and unfair delegation of authority, weak interactions of managers, managers' desire to maintain their power) and political-social (cynicism and negative attitude of people towards private education, incoherence and incoherence of government policies) categorized. The most important achievement of the research is that the obstacles introduced are basic, deep and wide, therefore, a sudden shift from a focused curriculum approach to a Compatible one will be dangerous and associated with failure.
Keywords: Elementary School, Curriculum, Added Value Of Schools, Curriculum Implementation, Compatible Curriculum